Nieuws

Wat moet je meenemen op vakantie?

Wat altijd wel een verschil zal blijven is het plannen bij mannen en vrouwen. Dit verschilt natuurlijk ook per karakter van iemand maar over het algemeen zijn vrouwen een stuk beter in plannen dan mannen. En dit komt meestal naar voren tijdens een vakantie. Een vrouw zal misschien al wel weken van tevoren bezig zijn met het inpakken van de koffers en de laatste dingen te kopen. Terwijl een man de dag ervoor er nog even achter komt dat hij zijn koffer nog moet inpakken. Maar dit verschil maakt het ook altijd wel weer leuk. Om er nou zeker van te zijn dat je alles bij je hebt is het handig om een lijstje te maken. Maak bijvoorbeeld een lijstje met elektronica, kleding, toiletspullen en dingen die je echt niet mag vergeten zoals je paspoort!

Kleding/verzorging

Uiteraard mogen verzorgingsproducten niet ontbreken op je inpaklijst. Ook op vakantie wil je er lekker fris en verzorgd uitzien en dus mogen alle producten die je dagelijks gebruikt gewoon mee. Let wel op dat je geen grote verpakkingen van bijvoorbeeld shampoo of douchegel in je handbagage doet als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Als je naar een zonnige bestemming gaat vergeet dan vooral ook niet genoeg zonnebrand en aftersun mee te nemen! Natuurlijk kun je altijd extra bijkopen op je vakantieadres, dus mocht je als nog tekort komen, dan kun je dit ter plaatse meestal wel oplossen. Ook medische dingen zoals pleisters en paracetamols zijn altijd handig om bij je te hebben! Weer zo’n logisch punt wat toch echt wel thuishoort op je inpaklijst voor de vakantie. Naast zomerse kleding, kan het namelijk ook handig zijn om een vestje en eventueel een broek met lange mouwen in te pakken. Op sommige bestemmingen koelt het ’s avonds flink af en dan kun je die warmere kleren echt wel gebruiken. En vergeet natuurlijk je ondergoed en sokken niet, want zonder die Bjorn borg boxers de vakantie door komen zal toch wel moeilijk worden…

Belangrijke documenten

Waarschijnlijk denk je dat het niet nodig is om belangrijke documenten op je paklijst te zetten omdat je deze het eerste in je tas stopt. Helaas staan er toch regelmatig mensen op het vliegveld zonder hun paspoort. Het spreekt uiteraard voor zich, dat ook je rijbewijs handig kan zijn, of je nu van plan bent om te gaan rijden of niet. Je weet nooit of het van pas kan komen. Daarom moet deze ook echt op je vakantielijstje staan. En ga ook niet op reis zonder je medicijnen. Als je last hebt van wagenziekte is het slim om hier een middeltje tegen mee te nemen. Ook insectenmiddel mag niet op je paklijst ontbreken.

Laat een antwoord achter