Nieuws

De kleding die elke man moet hebben

Mannen hebben vaak niet zo’n liefde voor kleding en winkelen als vrouwen. Waar vrouwen graag een dagje met vriendinnen gaan winkelen willen mannen toch het liefst zo snel mogelijk hun kleding kopen en weer naar huis. Toch snappen ook mannen wel dat het een goed idee is om stijlvol voor de dag te kunnen komen, ze weten alleen vaak niet waar ze moeten beginnen. In dit artikel proberen we hierbij te helpen en bespreken we daarom de kleding die elke man in de kast moet hebben.

Goede overhemden

In de afgelopen jaren is de werkvloer bij veel bedrijven meer casual geworden. Waar het vroeger essentieel was om in pak met stropdas naar het werk te gaan, kun je tegenwoordig veel meer casual gekleed gaan. Maar dat betekent niet het een goed idee is om in een oud shirt met een gekke print naar het werk te gaan. Zorg ervoor dat je gewoon professioneel gekleed bent en dus een goede indruk achterlaat. Het is altijd een goed idee om in overhemden naar het werk te gaan aangezien deze de meest professionele indruk geven. Je kunt zelfs er nog een net jasje bij doen zonder dat het meteen een pak is. Een overhemd in combinatie met een nette spijkerbroek kan prima. Er zijn tegenwoordig ook strijkvrije overhemden wat natuurlijk fijn is als je altijd vergeet te strijken. Een gekreukt overhemd staat niet netjes op het werk.

Goede sneakers

Je hoeft als man niet tien paar verschillende schoenen te hebben. Met een paar goede sneakers kom je al heel ver komen. Sneakers zijn allang niet meer alleen sportschoenen maar hebben vaak ook een best nette uitstraling. Het zijn daarom de ideale schoenen voor verschillende situaties.

Black tie

Alhoewel het tegenwoordig minder belangrijk is voor naar werk gaan is het nog steeds belangrijk dat je minstens een of twee goede pakken hebt in je kast. Natuurlijk kan een smoking ook niet missen. Je zult regelmatig worden uitgenodigd voor bruiloften en andere nette gelegenheden. Als je hele officiële aangelegenheden hebt kan er mogelijk van je verwacht worden dat er rokkostuums gedragen worden. Deze kun je ook aanschaffen of huren.

Accessoires

Je kunt een simpele outfit al snel heel stijlvol maken door er de juiste accessoires bij te zoeken. Op deze manier kun je een outfit ook personaliseren. Denk aan kettingen, armbanden, hoeden, riemen enzovoorts. Het is voor mannen tegenwoordig ook normaler om bijvoorbeeld ringen te dragen.

Laat een antwoord achter