Nieuws

Het is weer mannen jassen tijd!

Het is weer mannen jassen tijd!

Ook al voelt het nog als gister dat we in onze zwembroek konden zwemmen, heerlijk gingen zonnen en op 1,5-meter afstand gingen borrelen: het najaar is hier. En dat betekent voor mannen vaak één ding, namelijk: mannen jassen en andere herenkleding passen. Want zoals elke man, als je rond oktober weer eens tussen je winterkleding kijkt zakt de moed je weer in de schoenen. Daar liggen weer de truien die je nooit echt leuk vond, die pullover die enorm jeukt en de muts van je oma. Het wordt ook voor mij echt weer tijd om nieuwe mannen kleding te kopen. Zelf heb ik een aantal jaar in een kleding winkel gewerkt en ik kan met een gerust hart vertellen dat dit voor sommige mannen een vervelender vooruitzicht is dan een tweede corona golf.

 

Mannen jassen

Misschien wel het lastigste om te vinden is een jas. Ik spreek uit ervaring. Dit is hét kledingstuk wat als gegoten moet zitten. Het mag niet te strak rond de oksels zitten, de capuchon moet op of afritsbaar zijn, de jas moet dik zijn, dun zijn, binnenstebuiten gekeerd worden, waterdicht, luchtdicht, en waarschijnlijk dit najaar ook ‘coronaproof’. En de jas die al die features heeft is lastig te vinden. Voor veel mannen is dit dan ook de grootste pil want zoals elke man weet, op het moment dat je mannen jassen gaat passen voelt het opeens alsof het weer 20 augustus is: je krijgt het bloedheet. Daarom weet ik nu al dat ik die van mij dit jaar online bestel, waarschijnlijk loop ik een rondje langs de winkels om wat inspiratie op te doen maar ik ga zeker niet in deze periode lang winkelen.

 

En dan volgt alle andere herenkleding

In alle eerlijkheid valt alle andere herenkleding enorm mee. Dikke truien en stevige pullovers zijn echt niet het lastigste om te vinden, zo lang als ze maar niet jeuken. Ook dit ga ik denk ik voornamelijk vanuit huis bestellen, maar als de jas eenmaal succesvol gekocht is moet de andere herenkleding toch goed te doen zijn. Het is mij de moeite in ieder geval waard. Zoals ik al eerder zij is kleding passen voor mannen niet leuk, zeker niet in een 1,5-meter-samenleving. Online shoppen was daarom altijd al een uitkomst, maar zeker nu hebben wij een goed excuus om dit vanuit de veiligheid van onze eigen woonkamer te doen. Waar we zonder mondkapjes in alle rust onze bittere pil kunnen doorslikken.

Laat een antwoord achter