Nieuws

Het uitzoeken van jouw jurk

Je trouwjurk uitzoeken is toch wel the best part van de hele bruiloftsplanning. Hoe werkt 't precies? Check onze tips voor het uitzoeken van je bruidsjurk. Want wanneer je naar beautiful bride shop gaat om ook jouw bruidsschoenen dames, en dan bruiloft schoenen dames zonder hak of juist met een hak, uit te zoeken of een mooi trouwsieraden set gaat kopen. Uiteindelijk gaat het grootste gedeelte om een ding. Namelijk een trouwjurk kopen!

Confession: je trouwjurk uitzoeken is volgens mij (én vele andere brides-to-be) het leukste onderdeel van de hele bruiloftplanning. Als klein meisje droomde ik al van prachtige prinsessenjurken, een superlange kanten sluier en prachtige accessoires. Nog steeds verslind ik met veel plezier alle afleveringen en weekendmarathons van Say yes to the dress. Obsessed?Mwah, misschien een piepklein beetje, maar je trouwjurk uitzoeken is zo'n speciaal moment dat ik er echt niet genoeg van kan krijgen. Ga je binnenkort zelf een trouwjurk uitzoeken? Wij vertellen je vandaag waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een bruidsjurk!

Trouwjurk uitzoeken

Yes girl, het is zover: je gaat je trouwjurk uitzoeken! Verzamel je al van jongs af aan plaatjes van de most gorgeous dresses en weet je al precies hoe de hele bruiloft eruit gaat zien? Nu je de liefde van je leven hebt gevonden, worden al jouw dromen werkelijkheid en straks word je een échte Mrs! Voor de belangrijkste dag van je leven heb je natuurlijk de aller- aller- állermooiste bruidsjurk nodig die je maar kunt vinden. Maak het af met de perfecte bruidsaccessoires en shine, baby!

Wanneer begin je de zoektocht naar je dream dress?

Wanneer je het beste kunt beginnen met de zoektocht naar je trouwjurk kan per bruidsmodezaak een beetje verschillen, maar gemiddeld genomen wordt aangeraden om 9 tot 12 maanden voor je bruiloft te beginnen met het uitzoeken van je trouwjurk. Op de meeste bruidsjurken zit een levertijd van minimaal vier maanden. Als je trouwjurk binnenkomt, moet deze eigenlijk altijd nog vermaakt worden, zodat 'ie perfect past. Wij raden je dus aan om altijd minimaal 6 maanden voor The Big Day je trouwjurk uit te zoeken. Zorg ook dat je niet veel eerder dan een jaar voor de bruiloft je trouwjurk kiest, want dan verandert de collectie nog en misschien kom je dan later wel een nog mooiere bruidsjurk tegen!

Doe inspiratie op en maak een afspraak

Maak een afspraak met de bruidsmodezaak, maar zoek vooraf ook op internet alvast naar foto’s van jurken die je mooi vindt. Dat maakt het uitzoeken straks een stuk eenvoudiger.

Ga je voor stoer, sexy of chic? Met mouwtjes of strapless? Een korte jurk, baljurk of een jurk met een enorme sleep? Vind je een lage rug mooi of moet de jurk tot boven gesloten zijn? Welke kleur vind je tof? Hou je van veel kant en bloemen of ga je voor een eenvoudig en strak exemplaar? Er is enorm veel keuze, dus je een alvast oriënteren is geen overbodige luxe.

Natuurlijk zijn er ook andere opties dan een trouwjurk uit de bruidsmodezaak. Je kunt ook online een jurk bestellen, maar bedenk dat de pasvorm kan verschillen en de kwaliteit ook anders kan zijn dan op de foto. Een trouwjurk huren is dan misschien een betere optie. 

Laat een antwoord achter