Nieuws

Alles wat je moet weten over winterjassen

De kans dat de zonnige dagen in Nederland niet meer terugkomen is helaas erg groot. We hebben zo’n 2 weken mogen genieten van een hittegolf. Of nou ja, genieten… De een heeft het er goed van genomen en heeft dagen gezwommen langs het kanaal of op een bootje op de plas gedobberd. De ander heeft zich dagenlang binnen opgesloten om de warmte te ontwijken omdat het niet te doen was. Nederland staat natuurlijk ook wel bekend om de intens warme dagen, of de intens treurige dagen met veel wind en regen. Helaas zijn deze dagen alweer aangebroken en kunnen we wel gedag zeggen tegen de zomer. Dat betekent dat we ons alweer mogen voorbereiden op de winter. En wat hoort er bij de winter? Een winterjas. Maar hoe zoek je nou de perfecte winterjas?

Water en winddichtheid

Iedereen heeft zo zijn eigen eisen bij het kopen van een winterjas. Een van de meest belangrijke eisen is voor iedereen toch wel de waterdichtheid van een jas. Het is vanzelfsprekend dat we in de winter dagelijks last kunnen hebben van regen, sneeuw en heel veel wind. De waterdichtheid van een jas bepaald hoe goed de jas water tegenhoudt. Als de waterdichtheid van een jas matig is, zal je dus alsnog redelijk nat kunnen worden en daarbij krijg je het uiteraard ook veel sneller koud. De winddichtheid van een jas is ook erg belangrijk. Het is natuurlijk niet prettig als je een stuk moet fietsen en de wind dwars door je jas heen waait. Ook hierdoor krijg je het een stuk sneller koud en heeft je winterjas dus niet erg veel nut. Er zijn verschillende manieren om te kijken hoe water en winddicht je jas is. 

Sluiting

De sluiting van een jas is uiteraard ook erg belangrijk. Tegenwoordig zie je bij vele hippe jassen dat je jas alleen een knoosluiting heeft. Hier komt uiteraard veel wind doorheen en zal dus niet erg geschikt zijn voor de winter. Je kunt als beste een jas uitkiezen die een knoop en ritssluiting heeft. Dit zorgt ervoor dat je het beste warm blijft.

Moose knuckle

Een moose knuckles jas is een goed voorbeeld van een jas die geschikt is voor in de winter. Moose knuckle is een merk wat een breed assortiment heeft aan jassen. Denk aan parka’s, korte jassen, lange jassen, capuchons, ga zo maar door. Het is ook wel prettig als je de keuze hebt om te kiezen uit een breed assortiment. Zo kan je makkelijker wegstrepen wat je niks vindt en eruit halen wat wel bij je in de smaak valt!

Laat een antwoord achter