Nieuws

De perfecte kleding voor op reis

Het zit er momenteel even niet in maar er is goede hoop dat in de komende maanden het weer mogelijk wordt om te reizen. Waarschijnlijk eerst binnen Europa en uiteindelijk ook weer intercontinentaal. Veel mensen kunnen niet wachten tot ze die uitgestelde wereldreis alsnog kunnen gaan maken. Tot die tijd kunnen we ervan dromen, en misschien toch, ook alvast gaan voorbereiden. Als je een langere periode wilt gaan backpacken dan is een van de dingen die belangrijk is dat je goede kleding bij je hebt. Met de juiste kleding maak je het reizen een stuk gemakkelijker en aangenamer. In dit artikel bespreken we daarom de kleding die je nodig hebt als je met een backpack op reist.

De stof

De meeste backpackreizen gaan naar warme tropische locaties. Vooral Zuidoost-Azië is erg populair. Vaak reizen backpackers ernaartoe en combineren ze het met bijvoorbeeld Australië. In deze warme landen is het logisch om vooral te kiezen voor lichte stoffen. Dit is zowel fijn in het warme klimaat als dat het minder ruimte en gewicht inneemt in je backpack. Kies dus niet voor kant, dit is zwaar, dik en laat zich moeilijk opvouwen en oprollen. Linnen is een goede optie alhoewel het erg kreukt. Een fantastische stof voor reizen is travelstof. De naam zegt het al. Een jumpsuit travelstof is heel fijn aangezien je het zo aan en uit hebt. Het is een gehele outfit in een. Voor warme avonden op bijvoorbeeld een strandfeest kun je ook een rode jurk travelstof nemen.

Soort kle ding

Voor vrouwen zijn jurkjes en playsuits ontzettend fijn op reis. Want je hoeft maar 1 kledingstuk aan en bent meteen klaar. Een andere goede tip is om een overhemd-achtig iets mee te nemen. Je kunt dit gemakkelijk over bijvoorbeeld je bikini heen gooien. Ook is het gemakkelijk als je bijvoorbeeld een tempel/kerk/heilige plek gaat bezoeken.

Kleuren

Alhoewel wit lekker koel blijft en er goed uitziet op een tropische locatie, is het geen goede kleur kleding om mee te gaan reizen. Het wordt heel snel vies en je ziet zweet & zonnebrand vlekken snel. Donkere kleuren zijn dan misschien minder gezellig. Een goede optie is dan ook om voor printjes te gaan.

Prijs

Logischerwijs wil je op een backpack reis geen dure kledingstukken meenemen. Ze gaan kapot, raken kwijt en trekken veel te veel aandacht. Als je door Azië reist en kleding afgeeft bij een wasserette is de kans g root dat het er ruw aan toegaat en kwetsbare stoffen kapotgaan.

Laat een antwoord achter