Nieuws

Tips voor vrouwen met een grotere cupmaat

Grote borsten: de ene vrouw vindt het een zegen, de ander een last. Hoe groot of klein je cupmaat ook is, het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je vel. Voor vrouwen met een grotere cupmaat maakt het dragen van de juiste bh een wereld van verschil. Het vinden van lingerie grote maten is niet altijd even makkelijk. In dit artikel deel ik daarom een aantal handige tips voor vrouwen met een cupmaat meer.

Kies voor een beugel-beha

Vrouwen met een kleinere cupmaat kunnen nog wel weg komen met die mooie, kanten bralettes. Maar voor grotere borsten zijn die helaas niet zo gauw weggelegd, omdat ze weinig ondersteuning bieden. Daarom kun je het beste kiezen voor een beugel-beha. Deze zorgen ervoor dat je borsten een mooie ronde vorm krijgen. In een beugel-beha komen grote borsten het mooiste uit. Let er bij het kiezen van een beugel-beha wel op dat de beugel van je onderarm naar de borstbeen loopt. Als deze ergens bij de borst stopt kun je blauwe plekken krijgen, en dat is natuurlijk niet fijn!

Draag geen te grote of te kleine bh's

Als je grotere borsten hebt is het ontzettend belangrijk dat je bh's draagt die precies op maat zijn. Eigenlijk geldt dit voor alle cupmaten. Er zijn veel vrouwen die niet precies weten welke cupmaat ze nou hebben en daardoor jarenlang met te grote of te kleine bh's rondlopen. Gelukkig kun je bij de meeste lingeriezaken je borsten laten opmeten voor het juiste advies. Maar je kunt dit ook zelf doen. Weet ook dat bh-maten per merk kunnen verschillen. Van het ene merk draag je misschien 75C en bij het andere merk heb je 75D. Dit vergt dus wat uitproberen. Daarom is het raadzaam om op zoek te gaan naar een of twee merken waarbij je precies weet welke maat je nodig hebt.

Wissel na 2 dagen van bh

Een bh kun je het beste niet langer dan 2 dagen achter elkaar dragen. Je zult waarschijnlijk na een dag al merken dat de bandjes wat losser gaan zitten. Uiteindelijk worden ook de cups wat wijder. Daarom kun je het beste om de 2 dagen van bh wisselen. Zeker bij vrouwen met grote borsten kunnen bh's na te lang dragen al snel wijder gaan zitten. Bovendien zit een gewassen bh het allerprettigst, toch?

Gouden tip bij het passen van nieuwe bh's

Als je nieuwe bh's past, kun je ze het beste op het buitenste haakje proberen. Bh's gaan na een tijdje namelijk losser zitten. Als dat gebeurt heb je tenminste nog de twee andere haakjes als opties om zo lang mogelijk van je bh te genieten voordat hij echt niet meer past. Weet ook: hoe vaker je een bh wast, hoe wijder deze uiteindelijk wordt.

Laat een antwoord achter