Nieuws

Opzoek naar een vloer voor uw winkel of kantoor? Hier 5 tips

Als ondernemer heb je vaak een reële kans dat je in een situatie terechtkomt waarin je een nieuw pand opent of een bestaand pand renoveert. Bij de verbouwing van je bedrijfsruimte zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen dat je nieuwe locatie een goede uitstraling heeft en dat Iedereen veilig zijn werk kan doen. Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsruimte is een onderdeel waar mensen vaak niet eens naar kijken. De vloer van de ruimte is belangrijk voor de uitstraling, de veiligheid, het gemak van onderhoud en voor het materieel dat je gebruikt In de betreffende ruimte. Een veelzijdig type vloer dat eigenlijk in iedere bedrijfsruimte wel gebruikt kan worden is de gietvloer. De gietvloer komt in vele soorten maten en voor iedere toepassing is er wel een gietvloer te vinden. In dit artikel leggen we je uit wat een gietvloer is en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een gietvloer.

Houd rekening met de uiteindelijke toepassing

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een gietvloer is de toepassing van de betreffende vloer. in een bedrijfsruimte waar je met zware heftrucks over de vloer rijdt leg je een andere vloer neer dan in een fitnesshal. Voor bedrijfsruimtes waarin de vloer zwaar belast wordt en zeer slijtvast moet zijn is de betonnen gietvloer een goede optie. Voor bedrijfsruimtes waar mensen bijvoorbeeld de hele dag achter een bureau zitten en geconcentreerd moeten werken is een elastische vloer met geluiddempende werking beter geschikt. Uiteindelijk zijn de meeste gietvloeren gemakkelijk schoon te maken, makkelijk in onderhoud, waterafstotend en brandvertragend.

5 tips voor een bewuste keuze

Aangezien er zoveel keuze is op het gebied van gietvloeren is het goed om stil te staan bij wat er nou écht belangrijk is:

Kies het juiste materiaal

Kies de juiste kleur

Kies de juiste verhouding tussen kunststof en cement

Bepaal hoe lang de vloer mee moet gaan

Laat je adviseren door een expert

 

Zeker de laatste tip helpt je bij het kiezen van de juiste vloer. experts zoals betonvloer.nl vragen vaak eerst naar de toepassing van de ruimte en de wens van de klant. Op deze manier zorg je ervoor dat je een vloer in je bedrijfsruimte hebt liggen die lang meegaat en waarvan je zeker weet dat Iedereen veilig te werk kan gaan en zich welkom voelt bij jou in je bedrijfsruimte.

Laat een antwoord achter